Zie jij in je praktijk jongeren met overgewicht? Vraag je je wel eens af hoe je dit best aanpakt? Kan je wel wat ondersteuning gebruiken bij de begeleiding van deze groep?
Deze vorming geeft handvatten voor de multidisciplinaire aanpak van overgewicht.

Zie jij in je praktijk personen met eetstoornissen? Vraag je je wel eens af hoe je dit best aanpakt en hoe je hen kan motiveren? Kan je wel wat ondersteuning gebruiken bij de begeleiding van deze patiënten?
Deze vorming geeft handvatten voor de aanpak van eetstoornissen bij jongeren en volwassenen.

Deze impulsdag richt zich tot iedereen die professioneel in contact komt met personen met een fysieke en/of verstandelijke beperking, NAH of autisme waarbij er sprake is van een problematisch middelengebruik of overmatig gamen. 

Deze studievoormiddag biedt je de gelegenheid om kennis te maken met andere diensten uit het werkveld. Je doet praktijkgerichte kennis op en laat je inspireren door bestaande good practices en nieuwe initiatieven.

In de laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen gebeurd op vlak van diabetesscreening, monitoring en medicatie. Zowel voor diabeteseducatoren als diëtisten die per uitzondering een diabeet behandelen is het belangrijk om volledig mee te zijn met de diabetes-actualiteit.

Op vrijdag 30 maart 2018 organiseren Alzheimerliga Vlaanderen, ECD Tandem, HIVSET ism Kyma een Vlaams Symposium te Herentals over frontotemporale dementie (FTD).

Solidariteit voor het Gezin nodigt op 29 maart Dr. Prof. Thomas Hale uit voor een lezing omtrent het effect van medicatie op moedermelk.

Een studiedag over de preventie van suïcide. Wat kunnen we doen & hoe pakken we onze vooroordelen hierover aan?

Manu Keirse leert ons dat er een zekere rouwverwerking is, die maar moeilijk kan afgesloten worden. Maar deze niet door de samenleving als dusdanig word erkend. Het is ook belangrijk om zo normaal mogelijk te trachten te leven, en ook dat het belangrijk is dat de omgeving goed word opgevangen.

Ver weg van de hectiek en stress van alledag, nemen we in deze 2-daagse cursus de tijd om stil te staan bij de dingen die ons energie geven en die energie van ons vragen. Vaak is de balans tussen energiegevers en energievreters uit evenwicht, waardoor er stressklachten kunnen ontstaan.

Het gebruik van vrijheidsbeperkende maatregelen in de zorg, zoals afzondering en fixatie, is niet toevallig vandaag een maatschappelijk gevoelig thema. 

Programma 2018 Praatcafés dementie Geel en Familiegroep dementie Geel.

Voor jou is het waarschijnlijk herkenbaar. Een gesprek voeren met iemand met dementie, is niet gemakkelijk. Vaak vallen er stiltes omdat de persoon met dementie uit zichzelf niet zomaar een verhaal zal vertellen. Maar mensen met dementie kunnen je meer vertellen dan je denkt!

Het 4de diabetessymposium voor educatoren biedt een divers programma vol praktische tips aan.

Tijdens deze vormingsavond licht Dr. Cras op een begrijpbare manier de medische aspecten van jongdementie toe: wat is jongdementie, welke vormen zijn er, hoe komt men tot een diagnose, welke behandelingen (zowel medicamenteus, als niet medicamenteus) zijn er momenteel voorhanden.

De werkgroep Stomazorg van WCS nodigt u uit op haar avondsymposium Wondzorg en stomazorg, niet zo eenvoudig...