18 oktober 2018

Vele complexe thuiszorgsituaties vereisen intensieve ondersteuning en begeleiding door verschillende zorg-, welzijnsactoren en mantelzorgers. Om de zorg af te stemmen is een multidisciplinair overleg (MDO) in de vorm van een rondetafelgesprek een waardevolle methodiek. Ook de overheid die de eerste lijn aan het hervormen is, blijft het fysieke MDO naast digitale communicatie en gegevensdeling erkennen.
Tijdens dit symposium belichten we het MDO van nu en de toekomst vanuit verschillende perspectieven.

20 september 2018

In complexe thuiszorgsituaties die intensieve ondersteuning en begeleiding door verschillende zorg-, welzijnsactoren en mantelzorgers vereisen, is een multidisciplinair overleg (MDO) in de vorm van een rondetafelgesprek een waardevolle methodiek om de zorg af te stemmen. Met de hervorming van de eerstelijnszorg wil de overheid vooral inzetten op digitale communicatie en gegevensdeling. Welke rol zal in de toekomst nog weggelegd zijn voor het ‘fysieke’ MDO? Tijdens een symposium op 22 november zal SEL Kempen aantonen dat MDO een grote meerwaarde heeft, nu, maar ook in de ‘digitale’ toekomst. We heten u van harte welkom!

28 juni 2018

Save the date - symposium meerwaarde multidisciplinair overleg (MDO) - donderdag 22 november 2018

20 maart 2018

De lokale besturen Balen, Dessel, Mol en Retie, VHKZ/LMN Zuiderkempen, HVRT/LMN regio Turnhout en SEL Kempen nodigen u graag uit voor een informatie- en startmoment op vrijdag 30 maart om 20.30 uur (onthaal 20.00 uur) in het Ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71 te Mol. 

20 maart 2018

SEL Kempen en LMN Zuiderkempen nodigen u met veel enthousiasme uit voor het startmoment van de Eerstelijnszone Zuiderkempen op dinsdag 27 maart om 20.30 uur (onthaal vanaf 20.00 uur) in zaal 't Rietje, LDC TerHarte, Verlorenkost 22 te Westerlo.

13 maart 2018

In Ravels is een nieuwe dagopvang voor ouderen geopend.

27 februari 2018

Op zaterdag 10 maart en donderdag 15 maart organiseert het Agentschap Zorg en Gezondheid een infosessie over het veranderingstraject in de eerstelijnszorg. Op het programma staat een stand van zaken over het reorganisatieprogramma eerstelijnszorg en een voorstelling van twee pilootprojecten én enkele zones met een interessante aanpak. 

Meer informatie kan gevonden worden op de website van het Agentschap Zorg en Gezondheid via de volgende link: infosessie hervorming eerste lijn

08 februari 2018

ISOM, VHKZ/LMN Zuiderkempen, HVRT/LMN regio Turnhout en SEL Kempen nodigen u uit op een informatieavond over de reorganisatie van de eerstelijnszorg en de vorming van de eerstelijnszones in de Middenkempen op vrijdag 9 februari om 20.00 uur in WZC Lindelo in Lille.